Het duurste aquarium ter wereld

Bron: Maandblad van Xiphophorus, Oss

Op zoek naar een aquarium dat net iets meer uitstraling heeft? Indien je een budget hebt van € 3.500.000,- is misschien het AquaVista Dinosaur Gold Edition Aquarium iets voor jou? Voor 3,5 miljoen euro mag je ook wel iets terug verwachten, en dat is dan ook wel het geval: 68 kilo aan 24karaats goud. In het aquarium zijn een mammoetslagtand en een bot van de Tyrannosaurus Rex verwerkt. Ontworpen voor het gemak. Slechts 15 minuten aan onderhoud per maand, en dagelijks worden de vissen automatisch gevoerd.

Over gemak gesproken: Bij het aquarium wordt een touchscreen afstandsbediening geleverd waarmee je de instellingen (bijvoorbeeld verlichting) van het aquarium kunt instellen. Hoge kwaliteit van installaties. Excellente filter en pomp aanwezig. Tevens met een CO2 generator om de ideale leefomstandigheden van de aquariumplanten te creëren. Exclusief: Je zal dit aquarium niet snel bij de buren zien en (daarnaast) zijn er ook slechts 3 exemplaren gemaakt.

Men spreekt wel eens over een aquarium als “levend kunstwerk”. Als er één aquarium is die deze titel verdient, dan is het wel dit aquarium. De gouden lijst in combinatie met tropische gekleurde vissen zal zeker veel bekijks trekken. Misschien dat daardoor dit aquarium wel echt “kunst” genoemd kan worden. Uniek, origineel en genoeg stof tot praten. Is dit niet voor veel kunstexperts de definitie van kunst?