Energiebesparingstip

Bron: Maandblad van Danio Rerio, Delft
Door: Lotty Sonnenberg

Velen van ons gebruiken elektriciteit tegen een laag en een normaal tarief. Het lage tarief wordt berekend over de energie die we ’s nachts, in het weekend en tijdens feestdagen gebruiken. Het normale tarief in de overige uren.

Nu is het zo dat wij als aquarianen of terrariumhouders, vaak behoorlijk wat elektriciteit overdag gebruiken voor de verlichting van onze bakken. Zo ook ik. Hoewel met allerlei andere apparatuur meestal van het nachttarief gebruik wordt gemaakt, bleek de verbruikte stroom tegen het laagtarief niet veel te verschillen van wat ik overdag gebruikte. Daarom eens even geïnformeerd bij het energiebedrijf of ik kon overstappen naar het enkeltarief. Dat was geen enkel probleem. De prijs van het enkeltarief ligt trouwens ook iets lager dan het normaaltarief.

Eigenlijk tussen laag en normaal in. Ik ben nu voordeliger uit en hoef helemaal niet meer op te letten wanneer de vaatwasser of droger aangaat. Wel zo gemakkelijk.

Dus kijk ook even op uw eindrekening. Is uw verbruik tegen laag-tarief lager of slechts weinig hoger dan het normaal tarief, dan is het wellicht ook voor u voordeliger om over te stappen op enkeltarief. Dit kan meestal eenvoudig online of telefonisch. Succes!