Aquariumplanten database

Naast hun nuttige functie zijn aquariumplanten, mits goed verzorgd, ook een mooi onderdeel van het aquarium. Het geeft het aquarium een uitstraling van een stukje natuur in huis. Ze bieden beschutting voor vele vissen en voor een deel daarvan is het zelfs een plek om de eieren in of op te leggen.

Planten in het aquarium zorgen daarnaast voor het in balans houden van de waterkwaliteit. Door het omzetten van afvalstoffen in groei van planten houden ze het water leefbaar voor de vissen. De afvalstoffen worden omgezet in vast materiaal wat door het snoeien van de planten weer uit het aquarium wordt verwijderd.

Het is dus belangrijk om regelmatig het aquarium te onderhouden om te voorkomen dat afstervend plantaardig materiaal weer afvalstoffen in het aquarium terug brengt.

Door het gebruik van planten is ook te voorkomen dat het aquarium wordt overwoekerd door algen. Planten en algen leven op dezelfde voedingsstoffen. In een goed beplant en gebalanceerd aquarium nemen de planten zoveel voedingstoffen op dat er voor de algen bijna geen ruimte is.

Op de website van www.hobbykwekers.nl is een uitgebreide aquariumplanten database te vinden. In deze database worden de planten gerangschikt naar de plek in het aquarium waar de aquariumplant het best tot zijn recht komt. Ook zijn er voorbeelden van aquariuminrichtingen terug vinden in de afdeling Showcase.

Bezoek www.hobbykwekers.nl/planten en doe er uw voordeel mee.