Heteranthera dubia - Klein zeegras

Bron: Maandblad van Azolla, Westland

Een schitterende grasachtige plant. Afkomstig uit Zuid Amerika. Het is een snel groeiende ideale aquarium aanbevelenswaardige soort. Ze moet niet op een te donkere plaats worden gezet. Regelmatig tot een kleine groep gestekte stengels zijn erg decoratief in het aquarium. Ook langs de zijwanden kunnen heel goed een paar stengels worden geplant.

De Dubia moet men als tak in de grond plaatsen. Bij voldoende licht zal de plant in zijn stengel diverse knopen gaan vormen. Vanuit deze knopen groeien zweefwortels. Als men elke knoop met zweefwortels voorzichtig in de grond plaatst naast de tak, dan kan men een hele rij Dubia gaan ontwikkelen.

Klein zeegras kan een hoogte bereiken van 40 cm, en kan een temperatuur verdragen tussen 15 en 27 graden Celsius. Binnen deze waarden voelt deze plant zich thuis.

Klein zeegras vraagt wel veel licht anders zullen de onderste bladeren van de plant vallen. Als er CO2 wordt toegevoegd zal de plant explosief kunnen groeien. Een plant om snel je aquarium mee te vullen.