Lezing 17 december 2013: Aqua varia

Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van de

LEDENBIJEENKOMST

die gehouden zal worden op:

DINSDAG 17 DECEMBER 2013

in zaal "de Graaf van Ridderkerk" van uitgaanscentrum J. v.d. Graaf, Kievitsweg 107, Ridderkerk.

Zaal open 19:30 uur, aanvang 20:00 uur

De heer Leo Brand zal op deze ledenbijeenkomst een digitale lezing presenteren met de titel:

AQUA VARIA

Aquarianen zijn mensen uit alle windstreken en hebben over het algemeen een behoorlijke kennis van hun vissen en planten. De één houdt van een aquarium met allerlei kleine visjes en mooie planten, het zogenaamde gezelschapaquarium. Een ander wil liever een speciaal aquarium met daarin bijvoorbeeld alleen maar levendbarende visjes of labyrintvissen. Het houden van bijvoorbeeld Killi’s is geliefde hobby. Voor wie dit allemaal te klein is zijn er natuurlijk ook aquaria mogelijk met Cichliden uit werkelijk alle werelddelen. Grote en kleine soorten te kust en te keur en natuurlijk ook hier weer volop keuzes uit bijvoorbeeld het Malawimeer, het Tanganyikameer of uit Zuid Amerika, de Amazone, de Rio Grande en nog vele andere opties.

Voor wie ook dit alles nog niet genoeg is kunnen we het wat zouter aanpakken met werkelijk een kleurenpracht van schitterende mogelijkheden in het zeewateraquarium.

Kortom onze hobby kent vele varianten en over alle voornoemde keuzemogelijkheden gaat deze lezing. We beginnen met het (sub)tropisch gezelschapaquarium, na de pauze vervolgen we met tal van Cichlidenaquaria en eindigen met zeewateraquaria. Een lezing over alle facetten van onze mooie aquariumhobby en... voor een ieder wat wils.