Lezing 18 maart 2014: Planten groeien

Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van de

LEDENBIJEENKOMST

die gehouden zal worden op:

DINSDAG 18 MAART 2014

in zaal "de Graaf van Ridderkerk" van uitgaanscentrum J. v.d. Graaf, Kievitsweg 107, Ridderkerk.

Zaal open 19:30 uur, aanvang 20:00 uur

De heer Jeroen Bastiaans zal op deze ledenbijeenkomst een lezing presenteren met de titel:

PLANTEN GROEIEN

Een prettig en constructief verlopen Algemene Jaarvergadering ligt al weer een maand achter ons. Hoog tijd dus om elkaar weer gezellig te ontmoeten op de komende ledenbijeenkomst en onze kennis aangaande onze hobby te verrijken, dan wel op te frissen.

Veel mensen beginnen aan onze schitterende hobby. Er wordt een aquarium aangeschaft, compleet met de benodigde randapparatuur, en vervolgens keurig ingericht met een plantenbestand. Later komen de vissen er in en genieten maar. In veel gevallen slaat dan na een vrij korte tijd het genieten om in verbazing en paniek. Alles was toch volgens het boekje gedaan en nu doen de plantjes het niet. Nieuwe planten gehaald, maar het scenario herhaald zich keer op keer. De pogingen worden uiteindelijk gestaakt en het aquarium wordt aangeboden op marktplaats.

Jeroen Bastiaans, de spreker van de komende ledenbijeenkomst, is een specialist op het gebied van watersamenstelling en planten. Dat deze twee met elkaar te maken hebben zal hij ons deze avond uitleggen en laten zien welke resultaten behaald kunnen worden. De bedoeling is dat we leren hoe we om dienen te gaan met de waterwaarden en de eisen die de planten hieraan stellen. Zo kunnen we zelf in onze huiskamer een mooier aquarium met goed groeiende planten creëren.