Uitstapje Aqua Zoo Leerdam 15 november 2014

Door: Jan van der Tuin, Fotografie: Roel Molendijk

Zaterdag 15 november zijn we met 17 personen op bezoek geweest bij de Aqua Zoo Leerdam, dat gerund wordt door leden van onze zustervereniging De Discus in Leerdam. Na een hartelijke ontvangst met een gratis bakje koffie, werd door een lid van deze vereniging een welkomwoord tot ons gericht en in het kort de geschiedenis en het ontstaan van deze Aqua Zoo verteld.

Vervolgens hebben we ons vergaapt aan de vaak enorme aquaria die in een veelvoud van stijlen waren ingericht. Er waren o.a. aquaria met zeewater, Zuid Amerika biotopen, Afrikaanse slenkmeren biotopen, paludaria, haaien, slijkspringers en diverse kleinere aquaria met een bonte verzameling planten en vissen. Het geheel zag er zeer verzorgd uit. Tijdens ons bezoek waren diverse leden van De Discus aanwezig om al onze vragen te beantwoorden en ons een blik te gunnen achter de schermen.

Al met al was het een geslaagd uitje en is zeker voor herhaling vatbaar. Er worden al plannen gemaakt voor een bezoek aan een soortgelijk iets in het voorjaar van 2015. Zorg dat u daar bij bent.