Lezing 24 februari 2015: Geschiedenis van een oever-aquaterrarium

Op DINSDAG 24 FEBRUARI 2015 zal Dick Poelemeijer op deze bijeenkomst een digitale lezing presenteren met de titel:

GESCHIEDENIS VAN EEN OEVER-AQUATERRARIUM

Een prettig en constructief verlopen Algemene Jaarvergadering ligt al weer een maand achter ons. Hoog tijd dus om elkaar weer gezellig te ontmoeten op de komende ledenbijeenkomst en onze kennis aangaande onze hobby te verrijken met een bijzondere lezing van Dick Poelemeijer.

De spreker laat u zien hoe zijn riparium tot stand is gekomen, verklaart de achterliggende filosofie ervan en toont de verschillende levensfasen van deze kleine leefgemeenschap, alsmede de ontwikkeling van de submerse en van de emerse delen.

Betreffende de opbouw van de steile oeverwand en de begroeiing laat hij verschillende pogingen zien, maar ook de daarbij behorende mislukkingen. Uiteraard komen ook de technische hulpmiddelen aan de orde. Na de pauze wordt er getoond hoe hij geleidelijk naar het moment van NBAT keuringen toe groeit. Dit gaat natuurlijk met vallen en opstaan of beter gezegd ‘trial-and-error’. En in feite is het natuurlijk bij iedere nabootsing van de natuur een kwestie van gissen en missen en al doende proberen om oplossingen te vinden voor een probleem.

Wederom een interessante lezing met een kleurrijk en bijzonder onderwerp dat we niet dagelijks tegenkomen.

Aanvang: 20:00 uur

Vanaf 19:30 bent u van harte welkom op onze nieuwe locatie in het gebouw van:

Speeltuinvereniging Slikkerveer
Tegelpad 1
2983 EX Ridderkerk

Voor diegenen die vorige maand de nieuwe locatie nog niet bezocht hebben en het Tegelpad voor velen een onbekend "straatje" is tussen Willemstraat en Graaf Janstraat hebben we hieronder de locatie geprojecteerd vanaf de oude locatie (politiebureau) naar de nieuwe locatie. Is slechts 600 meter verder.