Lezing 21 april 2015: De natuur in Panama

Op DINSDAG 21 APRIL 2015 zal Jan v.d. Heijden op deze bijeenkomst een digitale lezing presenteren met de titel:

DE NATUUR IN PANAMA

Bij Panama denken veel mensen aan het Panamakanaal. Dat Panama één van de meest groene landen in Midden Amerika is, en dus een rijke natuur heeft, is minder bekend. Ons avontuur begint in de hoofdstad Panamastad, maar al snel zijn we op El Valle de Antón, een uitgebluste vulkaan op zo'n 600 meter hoogte. Het klimaat is hier mild met temperaturen van zo'n 20 tot 28 graden en dat geeft een dichte en rijk gevarieerde vegetatie en we vinden kikkertjes, Cichliden, rivier anolissen en de groene leguaan. Ook zien we enkele giftige slangen en spinnen.

Ook het schitterende natuurgebied, de Pareleilanden voor de zuidkust aan de Pacifische oceaan wordt bezocht en we zien onderwaterbeelden van de bewoners van het rif. Vervolgens wordt de andere kant van Panama bezocht. Het is de Caribische kant met mooie rivieren, ongerepte kusten met veel vissen en garnalen.

De reis wordt afgesloten met een bezoek aan het Soberania National Park. Het park heeft een heel rijk dierenleven. Wij gaan daar de Pipeline Road zien waar zo'n 700 verschillende soorten vogels voorkomen samen met amfibieën en vissen.

Een boeiend, aan de hobby gerelateerd reisverslag over een gebied waar velen van ons nooit zullen komen. Dus laat deze kans niet liggen.

Aanvang: 20:00 uur

Vanaf 19:30 bent u van harte welkom op onze nieuwe locatie in het gebouw van:

Speeltuinvereniging Slikkerveer
Tegelpad 1
2983 EX Ridderkerk

Voor diegenen die vorige maand de nieuwe locatie nog niet bezocht hebben en het Tegelpad voor velen een onbekend "straatje" is tussen Willemstraat en Graaf Janstraat hebben we hieronder de locatie geprojecteerd vanaf de oude locatie (politiebureau) naar de nieuwe locatie. Is slechts 600 meter verder.