Verenigingsuitje AquaHortus 2015

Op 5 september 2015 willen we met de leden (en partners) van Ciliata naar de AquaHortus 2015.

We zullen verzamelen op een afgesproken tijd en plaats (details volgen) en in carpoolverband vertrekken naar Leiden. Na het bezoek aan de AquaHortus Leiden kunnen eventueel met z'n allen ergens een hapje eten.

We willen graag weten wie er mee wil gaan, dus meldt je snel aan!

Aanmeldingen graag per e-mail naar onze secretaris Jan van der Tuin sturen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..Over de AquaHortus 2015: 

Deze tentoonstelling, van 5 t/m 27 september 2015 in de Hortus botanicus, Rapenburg 73 te Leiden, is er een in een lange traditionele rij van schitterende evenementen in de Hortus van Leiden.

In de archieven gaan we terug naar de eerste helft van de vorige eeuw. In 2015 zullen we het voor de 17e keer, nog grootser en professioneler aanpakken dan voorgaande versies. De vorige tentoonstelling, in 2005, trok meer dan 10.000 extra bezoekers met interesse in Aquaria en Terraria, naar de Hortus.

We gaan er samen met u en voor u een feest van maken en voelen ons “Als  ‘n vis in ‘t water’’.

Ons doel: Een feest organiseren in de Hortus in Leiden wat zijn weerga niet kent. Waarbij Aquaria en Terraria planten en dieren in de schijnwerpers zullen staan, waardoor onze en uw hobby gepromoot gaat worden.

DEELNEMENDE VERENIGINGEN

Er zijn al 40 partijen (sponsoren/ deelnemers) bereid gevonden om iets moois bij te dragen aan het verjaardagsfeest, de AquaHortus 2015. Ook zijn er al zo’n 80 aquaria en terraria in de opknapschuur onder handen van een klusteam van vrijwilligers.

We hebben ook samenwerking gezocht met een maatschappelijk actieve groep ‘Onder water in Leiden’, ook zij gaan ons iets moois laten zien, waar het gaat om alles wat groeit en bloeit,.. en ook zwemt in de Leidse grachten.

Er komen zeker verschillende (biotoop-)aquaria met een warm en zoet water systeem. En er zijn toezeggingen voor aquaria met koud en zout (Noordzee) water, en wat te denken van warm/ zout. En natuurlijk de Koi karpers alsook de vissen uit de Leidse grachten, koud en zoet water. Op Terrarium gebied zijn er toezeggingen naast de vele soorten (tropische) kikkers, van salamanders, kameleons, Gekko’s en een hele keur aan water- en land- schildpadden. 

Voor elk wat wils, een mooie brede selectie.

Dit wilt u niet missen !!! Zet het nu alvast in uw agenda !!!