Lezing 22 september 2015: Suriname

Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van de ledenbijeenkomst die gehouden zal worden op:

DINSDAG 22 SEPTEMBER 2015

in het gebouw van Speeltuinvereniging Slikkerveer
Tegelpad 1
2983 EX Ridderkerk

De heer Jan v.d. Heijden zal op deze ledenbijeenkomst een digitale lezing presenteren met de titel:

SURINAME

Eigenlijk stond op deze ledenbijeenkomst de al eerder uitgestelde presentatie en bespreking van de schouw gepland, maar door de vele werkzaamheden van uw schouwmeester voor de NBAT tijdens de afgelopen maanden, is het hier (nog) niet van gekomen.

Jan v.d. Heijden was bereid het ontstane gat in ons programma te dichten met een net tot stand gekomen gloednieuwe lezing over zijn bezoek aan Suriname en die bij ons voor het eerst vertoond zal worden. Een primeur. Suriname. Een land met grote tegenstellingen. Waar de enorme rijkheid aan fauna en flora in een weelderige, bijna onontgonnen natuur leeft. Waar in Paramaribo de rijke inwoners in grote huizen wonen, terwijl even verderop de bevolking in bijna onbewoonbare huisjes een bestaan probeert op te bouwen. Waar veel geld wordt verdiend aan de goudwinning, wat helaas gepaard gaat ten koste van de prachtige natuur en een enorme vervuiling van het water. Ook door de aanleg van wegen wordt de waterhuishouding verstoord wat vele ondergelopen gebieden tot gevolg heeft.

Gelukkig is er nog voldoende regenwoud met veel dieren te vinden die Jan ons gaat tonen op deze boeiende en leerzame ledenbijeenkomst.

U bent bij dezen van harte uitgenodigd.