Lezing 26 april 2016: Esthetica in het aquarium

Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van de ledenbijeenkomst die gehouden zal worden op:

DINSDAG 26 APRIL 2016

in het gebouw van Speeltuinvereniging Slikkerveer
Tegelpad 1
2983 EX Ridderkerk

Zaal open 19:30 uur
Aanvang 20:00 uur

In deze ledenbijeenkomst zal een lezing gepresenteerd worden met de titel:

ESTHETICA IN HET AQUARIUM

De oplettende lezer heeft het direct al in de gaten. Geen bespreking van de schouw zoals eerst gepland stond. Onverwachte externe bestuurlijke zaken zijn er de oorzaak van dat uw secretaris / schouwmeester iedere zaterdag in april ergens in het land een vergadering had en daardoor geen gelegenheid kreeg om de schouw uit te voeren. We gaan er echter alles aan doen om de schouw toch nog op korte termijn te realiseren.

Helemaal zonder hobbyadviezen blijven we op komende ledenbijeenkomst niet. De spreker heeft een experimentele lezing en wil die bij ons presenteren. Hij weet dat het best lastig is om het aquarium op de juiste manier in te richten. Wat heb je nodig, hoe bouw je de inrichting op, moet je rekening houden met de vissen, hoe creëer je dieptewerking? Er wordt vaak gepraat over de gulden snede of 1/3 regel, hoe pas je die toe? Diagonale lijnen, wat wordt daarmee bedoeld?

In deze lezing gaan we in de praktijk een aantal aquaria in de PowerPoint presentatie aanpassen (verbouwen), zodat u een beeld krijgt hoe je met een kleine verandering al een betere inrichting kan krijgen. Ook een juiste verdeling van het visbestand kan hier invloed op hebben, daarom gaan we ook hier kort op in. Kortom een lezing waar we weer veel van kunnen leren.