Lezing 25 oktober 2016: De vissen en kikkers in de natuur van Costa Rica en Sri Lanka

Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van de ledenbijeenkomst die gehouden zal worden op:

DINSDAG 25 OKTOBER 2016

in het gebouw van Speeltuinvereniging Slikkerveer
Tegelpad 1
2983 EX Ridderkerk

Zaal open 19:30 uur
Aanvang 20:00 uur

De heren Hans Meulblok en Theo van Meegen zullen op deze ledenbijeenkomst een digitale lezing presenteren met de titel:

DE VISSEN EN KIKKERS IN DE NATUUR VAN COSTA RICA EN SRI LANKA

In februari waren beiden heren ook al te gast bij ons en lieten ons genieten van een prachtige show genaamd Tropische avonturen.

We worden in komende lezing eerst meegenomen naar Costa Rica, waar we reizen door een diversiteit aan landschappen, zoals vele soorten oerwoud zoals nevelwouden, laag en hoog bos en de moerasgebieden. We komen daar diverse vissoorten en kikkers tegen. Ook maken we een tocht op een rivier waar leguanen en basilisken zich aan ons laten zien in hun volle glorie.

Ook in de vele natuurparken hebben zij diverse biotopen bezocht. Zij hebben daar kikkersoorten, grote hagedissen, kaaimannen en ook vissen waargenomen. Op de oevers van rivieren komen heel veel vogels voor.

Na de pauze brengen we een bezoek aan Sri Lanka, waar we een stuk natuur beleven met grote dieren, maar ook kikkers en hagedissen zien. Tevens vinden zij vele vissen die wij in ons aquarium houden. Ze laten u de overeenkomsten met de natuur zelf ondervinden. Hierdoor krijgt u weer nieuwe inspiratie voor uw hobby.

Kortom weer een leerzame lezing met vele aspecten van onze brede hobby.