Lezing 29 oktober 2013: Reisverslag Borneo

Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van de

LEDENBIJEENKOMST

die gehouden zal worden op:

DINSDAG 29 OKTOBER 2013

in zaal "de Graaf van Ridderkerk" van uitgaanscentrum J. v.d. Graaf, Kievitsweg 107, Ridderkerk.

Zaal open 19:30 uur, aanvang 20:00 uur

De heer Jan van der Heijden, lid van Ons Natuurgenot uit Gouda zal op deze ledenbijeenkomst een digitale lezing presenteren met de titel:

REISVERSLAG BORNEO

De spreker van de avond neemt ons mee naar Maleisisch Borneo (Serawak). Ons avontuur begint in de hoofdstad van Sabah; Kota Kinabalu, waar we de enorme vismarkt bezoeken en de aquariums bewonderen van de restaurants. Na alle drukte van de stad vertrekken we al gauw naar het regenwoud. Met de boot gaan we de rivier op die ons verder landinwaarts brengt.

Het is een prachtig gebied met een enorme rijkdom aan flora en fauna. We zien de mooiste vissen die leven in de kleine zijriviertjes, de reptielen, maar natuurlijk ook de andere dieren die hier allemaal langs de rivieren leven. In de kleinere bosriviertjes zitten de meeste vissen, maar ook zijn we op zoek naar kikkers. 's Nachts gaan we op pad om deze en andere nachtdieren te bekijken. Naast vissen en reptielen is Borneo ook een prachtig land voor de vogelliefhebbers.

Na een week vliegen we terug naar de kust voor onze laatste stop. Haal de snorkels maar tevoorschijn. We gaan ook nog even duiken bij het eiland Pula Tiga. Hier vinden we de mooiste koralen die we ooit gezien hebben.

Een boeiend, aan de hobby gerelateerd reisverslag over een gebied waar velen van ons nooit zullen komen. Dus laat deze kans niet liggen.

Het bestuur