Lezing 21 november 2017: In sloot en plas

Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van de ledenbijeenkomst die gehouden zal worden op:

dinsdag 21 november 2017

in het gebouw van Speeltuinvereniging Slikkerveer
Tegelpad 1
2983 EX Ridderkerk

Zaal open 19:30 uur
Aanvang 20:00 uur

De heer Leo Brand zal op deze ledenbijeenkomst een digitale lezing presenteren met de titel:

In sloot en plas

Geen lezing over tropische visjes, maar over het moois wat er direct onder onze neus te vinden is. Moois waar we vaak aan voorbij gaan. In sloot en plas, maar ook langs de oevers. Hier is het hele jaar door heel veel te beleven. Vele soorten planten en dieren zijn er te bewonderen.

Deze lezing neemt u mee op zoektocht naar boerensloten en ruige waterplassen. We bezoeken vennen, poelen en kreken. In het vroege voorjaar trekken de padden, de bruine kikkers en de kleine watersalamanders naar het water om er te paren en er hun eieren af te zetten. Dat doen vissen als karpers ook, maar die zijn meestal net iets later actief. Hoe warmer het wordt, des te meer je gaat zien. Lente en zomer brengen heel veel soorten dieren naar het water en daarin is dan ook vaak een flinke bedrijvigheid van vogels en insecten gaande. In de sloten en poelen wemelt het nu van het leven. Kokerjuffers, larfjes van insecten en de schaatsenrijders op het water laten zich nu van dichtbij bewonderen. Reigers loeren naar prooien langs de waterkant en vanaf juni tot zeker eind september is het een kleurenpalet van bloemen en planten in de sloot en langs de kanten.

Er gaat echt een heel andere wereld voor u open. Sloot en Plas is een boeiende lezing voor alle liefhebbers van water en natuur. U dus, toch?