De blauwe alg remedie

Bron: Het blad van A.V. de Minor, Maastricht

Wie nog geen blauwe alg in zijn aquarium heeft gehad, mag zich gelukkig prijzen. Wie ermee zit, wil er tegen elke prijs van af. De meeste middelen die in de handel worden verkocht zijn duur en veelal weinig efficiënt.

Sommige aquarianen behalen fijne resultaten met het volgende recept: Neem -per 100 liter aquariumwater 1 afgestreken koffielepel zinkoxide. Dat middel kan je bij de apotheker (in België gemakkelijk verkrijgbaar) aanschaffen. Het poeder, dat in beperkte maten oplost en een suspensie vormt- meng je in een glas water.

Kieper de inhoud in je aquarium, dat prompt een melkachtige kleur zal krijgen. Laat vooral het filter en de luchtpomp draaien. Na drie dagen zie je dat de blauwe alg begint te verschrompelen. Nu moetje enkel het geheel nog af hevelen en klaar is kees. Sommigen doen zelfs preventief een kleine hoeveelheid zinkoxide in hun bak.

Je moet wel opletten als je algeneters houdt, want deze dieren zijn voor de behandeling wel gevoelig!

En heb je dan resultaat geboekt, neem dan meteen de mogelijke oorzaak. van de blauwe algenplaag weg: te veel vissen, te veel voedsel, verkeerde belichting en/of onvoldoende waterverversing.