Nu opgeven voor de verenigingsschouw 2014

Dit succesvolle evenement wordt in 2014 wederom gehouden en zal in mei plaats vinden. We rekenen ook dit jaar weer op een forse deelname van ervaren en iets minder ervaren liefhebbers en vooral van onze nieuwere leden. Mee doen aan de schouw kan een schat aan informatie over uw eigen aquarium of terrarium opleveren.

Voor hen die nog nooit aan een schouw (advieskeuring) meegedaan hebben volgt hier een kleine uiteenzetting.

Één of twee ervaren liefhebbers uit onze vereniging komen uw aquarium, paludarium of terrarium (verzamelnaam = vivarium) eens "kritisch” bekijken met het keuringsreglement van de NBAT als leidraad. Ze geven u ter plaatse, indien nodig, praktische en opbouwende adviezen of een mogelijke oplossing voor een bij u in het vivarium aanwezig probleem. Er zal gekeken worden naar techniek en veiligheid, aantal en soortkeus dieren, de opbouw van het plantenbestand, bodem en wanden. Ook de manier waarop hout en stenen toegepast worden is een aandachtspunt.

Er zijn geen bekers of diploma’s te verdienen en er is ook geen klassement, omdat de punten niet worden opgeteld. Er worden 3 cijfers gegeven t.w.: 6 = kan beter, een 7 = goed en een 8 = boven de richtlijnen. Tevens worden van alle te schouwen vivaria enige plaatjes geschoten. Deze zullen dan op de ledenbijeenkomst in mei, voorzien van opbouwend commentaar door de schouwmeesters, worden vertoond. Op deze wijze kunt u ook eens bij een ander in het vivarium kijken en zien hoe de andere leden van uw vereniging de hobby beleven.

U komt, door mee te doen aan de schouw, meer te weten over uw vivarium, wat u kunt doen of juist niet moet doen, met als het voornaamste doel zo optimaal mogelijk van uw vivarium te genieten. Deelnemers die al een enkele maal meegedaan hebben en nu op huiskeuring, en sommigen in keuringen op Rayon, District en Landelijk niveau, fraaie resultaten scoren kunnen dit volmondig beamen.

Een schouw is dus niet eng, maar zeer nuttig. Niet alleen een beginnend of onervaren liefhebber heeft er baat bij, ook de meer ervaren liefhebber en zelfs de “keuringskanjers” doen er vaak hun voordeel mee.

De deelname is gratis en is aan te bevelen voor ieder lid van Ciliata.

Opgave voor deelname kan tot 5 mei 2014 geschieden bij de secretaris, telefoon 0180-412946, 06-28935595 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Twijfel niet en geeft u nu op.