Wedstrijd Aquascaping 2014

De Commissie Bondskeurmeesters organiseert:

WEDSTRIJD AQUASCAPING 2014

Voor meer informatie en deelname www.CBKM.nl.

Inschrijven vanaf 1 juli 2014.
Uiterste inschrijfdatum 30 september 2014.
Foto's sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">'+addy_text25605+'<\/a>'; //--> .

Ook niet NBAT-leden zijn van harte uitgenodigd!

Voor het eerst in haar bestaan organiseert de Commissie Bondskeurmeesters van de NBAT een digitale wedstrijd Aquascaping. De N.B.A.T. biedt al sinds jaren de mogelijkheid voor leden om mee te doen aan keuringen. Deze keuringen worden verricht door aangestelde Bondskeurmeesters. In tegenstelling tot alle andere keuringen die wij doen is deze Aquascaping-wedstrijd helemaal online! Het is wel de bedoeling dat je aquarium binnen deze categorie past.

Aquascaping is een vorm van aquarium houden die momenteel in opkomst is en waar al vele aquarianen mee bezig zijn. Eigenlijk zijn we binnen de NBAT natuurlijk al vele jaren bezig met scaping, vormgeven is iets wat we binnen de Nederlandse aquaristiek heel goed beheersen. Maar de laatste jaren heeft het Aquascaping, bekend geworden door onder andere Takashi Amano een eigen vlucht genomen. Prachtig om te zien hoe sommige een aquarium inrichten. Een van de vormen die bekend zijn is de Iwagumi-stijl waarbij de rotsformatie een belangrijke rol speelt. Maar ook de Nature-scaping of Nature-stijl geïntroduceerd door de heer Takashi Amano is bijzonder mooi. Bij deze wedstrijd gaat het onder andere om de vormen van scaping zoals bovengenoemde stijlen. Dus geen Vivaria zoals beschreven in de keurwijzer van de NBAT.

Omdat het de eerste keer is dat de NBAT dit organiseert is besloten om dit niet alleen voor NBAT leden te organiseren maar dat de inschrijving vrij is. Iedereen kan meedoen aan deze wedstrijd.

De prijzen voor de beste drie vivaria worden beschikbaar gesteld door superfish! Wij hopen dat het een voor iedereen een leuk evenement wordt . Mocht u nog vragen hebben dan kan dat op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De uitslag van deze aquascapingwedstrijd is gepland op de laatste zaterdag van oktober (25 oktober). Op die datum is ook de uitslag van de Landelijke huiskeuring van de NBAT en de uitslag van dze keuring wordt daar ook gepresenteerd. Waarschijnlijk gaan we daar voor de zaal de eerste 25 aquaria presenteren en is direct daarna de prijsuitreiking. Tevens is op de zelfde locatie een beurs dus er is de mogelijkheid er een leuke dag van te maken.