Eerste bijeenkomst op onze nieuwe locatie

Op dinsdag 23 september 2014 zal door Aquariumvereniging Ciliata de eerste bijeenkomst van het nieuwe seizoen worden gehouden. Invulling voor de avond is nog niet vastgesteld, maar wel de locatie. Onze vertrouwde locatie, Uitgaanscentrum Jaap van der Graaf, is per 1 juli 2014 gesloten en daarom moesten wij op zoek naar een nieuwe locatie voor onze verenigingsactiviteiten.

We hebben een geschikte locatie gevonden voor onze activiteiten, niet ver van onze oude locatie.

Vanaf 23 september bent u op de dagen die onze vereniging zal vaststellen van harte welkom bij:

Speeltuinvereniging Slikkerveer
Tegelpad 1
2983 EX  RIDDERKERK

Wij zien onze leden en belangstellenden graag op onze eerste bijeenkomst van dit seizoen op dinsdag 23 september 2014.  De zaal is open om 19:30.

Hou onze agenda in de gaten voor de komende activiteiten!


 Door: Het bestuur

Dag Gert, hallo Speeltuinvereniging Slikkerveer!

Nadat we eind 1994 wegens sloop ons onderkomen in de Ontmoetingskerk kwijt raakten, vonden we in januari 1995 onderdak bij Dansschool Jaap van der Graaf, dat toen nog geleid werd door “ome Jaap”. Toen zijn neef Gert de zaak overnam ging het Dans- en uitgaanscentrum Jaap van der Graaf heetten. Het interieur werd aangepast en gemoderniseerd. Ons onderkomen werd steeds mooier en door “stevig” te onderhandelen bleef de zaalhuur voor ons betaalbaar.

Vele ledenbijeenkomsten werden er gehouden, waaronder de uitslagen van de huiskeuring. Deze gingen vroeger gepaard met een etentje of BBQ vooraf, waarbij de penningmeester ook een duit in het zakje deed. Ook diverse uitslagavonden voor Rayon Drechtsteden en District ZHZ zijn er gehouden, waarbij er niet over zaalhuur gepraat werd, maar gewoon wat extra pauzes in het programma ingepast werden om de bediening aan het werk te houden.

De samenwerking tussen Ciliata en Gert en zijn personeel is in die 19,5 jaar uitstekend geweest en we spreken langs deze weg nog eens onze welgemeende dank daar voor uit.

Nadat hij een koper voor zijn zaak gevonden had, besloot Gert zijn zaak per 1 juli van dit jaar te sluiten om van een welverdiende oude dag te gaan genieten. Contact met de vermeende nieuwe eigenaar was door niemand te krijgen, zodat wij op zoek moesten naar een andere locatie.

Al snel na het nieuws van sluiting werd uw secretaris benaderd door de voorzitter van de hengelsportvereniging De Waal, zelf lid van Ciliata, en deze bood hun onderkomen aan om onze bijeenkomsten te houden. Intussen was er ook een ander traject gestart en qua ligging en omvang kwam dit meer aan onze wensen tegemoet.

Een nieuw onderdak werd gevonden bij de speeltuinvereniging Slikkerveer aan het Tegelpad. Een mooi gebouw waar we zeker 100 man in kwijt kunnen en zelf het beheer over de bar hebben. Een eigen bar geeft weer extra werkzaamheden en vraagt weer vrijwilligers. Voorlopig hebben ons bestuurslid Misscha Heusschen en zijn vriendin Rebecca Davids toegezegd de bar te bemannen. Als er personen zijn die de bar bemannen ook leuk vinden, dan kunnen zij zich bij hun aanmelden.

De parkeermogelijkheden zijn wat lastig, maar voor en achter de flats aan de Prinses Margrietstraat is ruimte genoeg. Dit is slechts 100 meter lopen naar het gebouw dat gelegen is aan een betegeld voetpad. Vandaar de naam “Tegelpad”.

Aangezien het Tegelpad voor velen een onbekend “straatje” is tussen Willemstraat en Graaf Janstraat hebben we hieronder de locatie geprojecteerd vanaf de oude locatie (politiebureau) naar de nieuwe locatie. Is slechts 600 meter verder.